Marchewkowe rogaliki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są zdrowe, bo nie zawierają cukru i białka zwierzęcego. Swoją słodycz zawdzięczają marchewce.

Składniki:

  • 50 dag mąki
    2 margaryny
    20 dag marchewek
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    30 dag marmolady różanej

Marchewkowe rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Margarynę siekamy z mąką. Wsypujemy proszek i mieszamy z marchewką.
    Wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty. Następnie przekrawamy po przekątnej.
  • 2. Na trójkąty nakładamy po porcji marmolady i formujemy rogaliki. Pieczemy ok. godziny w temp. 200 °C.

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy