Ciastka francuskie z mandarynkami, z rodzynkami i kropelką czekolady

0 (0 ocen)

Szybkie do zrobienia i smaczne ciasteczka.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    1 jajko
    5 sztuk mandarynek
    1 łyżka kropelek czekolady
    1 łyżka rodzynek królewskich

Ciastka francuskie z mandarynkami, z rodzynkami i kropelką czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Wyciąć radełkiem małe prostokąty z ciasta francuskiego.
    - Każdy prostokąt posmarować roztrzepanym jajkiem.
    - Na każdy posmarowany prostokąt położyć cząstki obranych mandarynek, rodzynki królewskie oraz kropelki czekolady.
    - Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut aż do zrumienienia.

    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy