Malinowe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niebo w "gębie"

  • 30 min

Składniki:


  • 20 biszkoptów (użyłam okrągłych)
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    300 ml. śmietanki 30%
    150 g mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    1 szklanka malin

Malinowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać i ostudzić.
    Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać mascarpone i wymieszać.
    Na dnie pucharków wyłożyć warstwę malin.
    Biszkopty nasączyć w kawie.
    Na maliny wyłożyć warstwę nasączonych biszkoptów, warstwę ubitej śmietany, warstwę biszkoptów i znów warstwę ubitej śmietany.
    Udekorować malinami, odstawić do lodówki, żeby deser się schłodził

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy