Malinowa kasza manna z granatem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Śniadanie, dzięki któremu mimo diety nie czuję się głodna ani poirytowana. Na długo po zjedzeniu pozostawia uczucie sytości i zadowolenia.

  • 10 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka 1,2%
    6 łyżek kaszy manny
    2,5 łyżeczki malin w syropie
    łyżeczka miodu
    garstka nasion granatu

Malinowa kasza manna z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy w rondelku na małym gazie. Gdy będzie ciepłe, dodajemy delikatnie małymi porcjami kaszę i mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gotujemy mieszając przez 3-5 minut. Do ciepłej kaszy dodajemy maliny i miód, mieszamy do połączenia składników i gotową nakładamy do miseczki lub głębokiego talerza.Posypujemy nasionami granatu.

Komentarze

Podobne przepisy