kasza manna z musem truskawkowym

4.48 (182 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Prosty deser nie tylko na lato, choć w sezonie z pewnością warto wykorzystać świeże owoce. Smak mojego dzieciństwa, który teraz przekazuję synkowi.

***
Dieta lekkostrawna z ograniczeniem błonnika i tłuszczu wyklucza tłusty nabiał, dlatego mój deser przygotowałam na chudym mleku. Zalecane jest spożywanie gotowanych i rozdrobnionych owoców, stąd w deserze znalazły się ugotowane i przetarte przez sito truskawki.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 300 ml mleka
    1 łyżka cukru
    3 pełne łyżki kaszy manny
    500 g truskawek
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Kasza manna z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku wymieszałam mleko, cukier i kaszę mannę. Powoli, cały czas mieszając, doprowadziłam do wrzenia i gotowałam jeszcze 2-3 minuty. Kaszę przelałam do miseczek i odstawiłam do ostygnięcia. Umyte truskawki pozbawiłam szypułek i zagotowałam. Owoce gotowałam około 10 minut, następnie zblendowałam. Musem truskawkowym udekorowałam kaszę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza manna Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować