Makaronowa zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 35 min

:-)

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    500 g mięsa mielonego
    1 kg makaronu
    15 plastrów sera
    sól,pieprz
    olej

Makaronowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 1,5 l wody solimy ją i wlewamy 3 łyżki oleju,gdy woda zacznie wrzeć wsypujemy makaron i gotujemy 15 min. następnie odcedzamy. Do garnka wlewamy 6 łyżek oleju, pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki, wrzucić do garnka i dusić aż do wyparowania wody, następnie dorzucaj po woli kawałki mięsa mielonego od czasu do czasu mieszając,dodajemy szczyptę soli,pieprz i 2 łyżeczki ziarnka smaku/wegety dusić ok.5 min.Piekarnik nastawić na 180 stopni. Na blachę do pieczenia połóż warstwę makaronu poukładaj plastry sera wyłóż warstwę farszu znowu warstwa makaronu,farsz i na koniec jeszcze raz układamy plastry sera,wkładamy zapiekankę do piekarnika na 10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy