Makaron z sosem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ekspresowe i łatwe do zrobienia.

  • 15 min

Składniki:

  • makaron pełnoziarnisty świderki
    pierś z kurczaka
    5-6 kostek mrożonego szpinaku
    duży serek topiony
    10-15 dag sera żółtego
    cebula
    ząbek czosnku
    1/2 kostki bulionowej
    3 łyżki jogurtu naturalnego/śmietany
    pieprz
    sól do smaku
    masło do podsmażenia



Makaron z sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie kroimy w niewielkie kawałki piersi kurczaka i podsmażamy, następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulkę.
  • 2. Dodajemy szpinak i pokrojony ząbek czosnku, przyprawiamy pieprzem i kruszymy do tego kostkę bulionową.
  • 3. Odcedzamy makaron a do piersi z kurczaka dodajemy serek topiony oraz jogurt lub śmietanę.
  • 4. Makaron podajemy z sosem i posypujemy starym żółtym serem.
    Smacznego

Porady

Szpinak można zastąpić brokułami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy