Makaron z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

Proste, szybkie i smaczne danie. Najbardziej smakuje mojemu bratu.

Składniki:

  • 50 dag makaronu świderki
    50 dag pieczarek
    50 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    1 śmietana
    1 łyżka mąki
    pieprz, sól, maggi

Makaron z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Pieczarki kroimy w średniej wielkości kostkę 2. Pieczarki myjemy, obgotowujemy (ok. 5 min) w osolonej wodzie. Wyjmujemy i kroimy w średniej wielkości kawałki.
  • Mięso smażymy w rondlu 3. Mięso smażymy na małej ilości oleju (ok. 8 min), dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę.
  • Dodajemy pieczarki 4. Dodajemy pieczarki, Podsmażamy przez chwilkę.
  • Zalewamy śmietaną, zagęszczamy i doprawiamy. 5. Zalewamy śmietaną, zagęszczamy mąką rozprowadzoną w wodzie z pieczarek, doprawiamy do smaku.
  • Sosem polewamy makaron 6. Makaron polewamy sosem i jemy :)

Porady

*Jeśli jest zbyt gęste możemy dolać wody z pieczarek, *Możemy dodać pokrojoną zieleninę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy