Dla wielbicieli nieco konkretniejszych smaków polecam makaron z domowym pesto na świeżych liściach szpinaku.
30 min
Składniki:
PESTO:2 doniczki świeżej bazylii (taki większy pęczek) 2-3 ząbki czosnku 40g orzeszków piniowych, 70 g startego parmezanu, trochę oliwy z oliwek i sól pieprz do smaku.
100g ulubionego makaronu ugotowanego al dente
Liście świeżego szpinaku
Makaron z domowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie
Pesto Wszystkie składniki( oprócz oliwy) miksujemy w blenderze) przygotowaną masę przekładamy do słoiczka i zalewamy od góry odrobiną oliwy.Możemy przechowywać w lodówce ok miesiąca
Makaron wykładamy na liście szpinaku i polewamy pesto
Komentarze