Makaron z domowym pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla wielbicieli nieco konkretniejszych smaków polecam makaron z domowym pesto na świeżych liściach szpinaku.

  • 30 min

Składniki:

  • PESTO:2 doniczki świeżej bazylii (taki większy pęczek) 2-3 ząbki czosnku 40g orzeszków piniowych, 70 g startego parmezanu, trochę oliwy z oliwek i sól pieprz do smaku.
    100g ulubionego makaronu ugotowanego al dente
    Liście świeżego szpinaku

Makaron z domowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie

    Pesto Wszystkie składniki( oprócz oliwy) miksujemy w blenderze) przygotowaną masę przekładamy do słoiczka i zalewamy od góry odrobiną oliwy.Możemy przechowywać w lodówce ok miesiąca

    Makaron wykładamy na liście szpinaku i polewamy pesto

Porady

Pesto możemy przechowywać w lodówce do miesiąca.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy