Makaron tikka z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -180 g makaronu penne
    -1 filet z piersi kurczaka
    -1/2 cebuli
    -2 ząbki czosnku
    -1 czerwona papryka
    -180 ml jogurtu typu greckiego
    -2 łyżeczki pasty tikka (poprzednia strona)
    -1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    -1 łyżka oleju jogurt. Mieszamy i wyłą
    -sól
    -pieprz

Makaron tikka z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę kroimy w małą kostkę. Pierś z kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy kawałki mięsa, paprykę, czosnek, pastę tikka i koncentrat pomidorowy. Smażymy, aż kurczak będzie gotowy. Następnie dodajemy jogurt. Mieszamy i wyłączamy ogień. Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy z ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy