Makaron razowy z bakłażanem i bobem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Makaron razowy z bakłażanem i bobem w towarzystwie pieczarek .Zdrowe nie znaczy nudne.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania spaghetti,
    1/3 szt bakłażan,
    1/2 szt por (biała część),
    1/2 szklanka bób,
    4 szt pieczarki,
    1 łyżeczka masło,
    przyprawa uniwersalna,
    Sól,
    2 łyżki ser zółty

Makaron razowy z bakłażanem i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy na sicie.
  • 2. Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku .Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki . Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu obieramy z łupiny . Bakłażana kroimy w półplasterki solimy odstawiamy na 10 min . Następnie myjemy go i dodajemy na patelnie z porem i pieczarkami . Mieszamy i dalej podsmażamy . Dodajemy ugotowany makaron i bób . Mieszamy .
  • 3. Doprawiamy przyprawa uniwersalną . Podajemy posypane startym zółtym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy