Makaron dyniowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na makaron dyniowy. Polecam do zup i drugich dań.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
    2 żółtka
    3 łyżki z czubkiem puree dyniowego
    mąka do posypania
    woda do gotowania makaronu
    sól do wody
    olej do wody

Makaron dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na makaron wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką. Tniemy nożem na dowolne kształty. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Gotujemy przez około 3 - 4 minuty od wypłynięcia. Przekładamy do zimnej wody, a następnie na cedzak i odsączamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy