Lukrowane kwiatuszki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasteczka kruche kwiatuszki przełożone marmoladą, lukrowane idealne na prezent.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto
    - 30 dag mąki
    - 15 dag margaryny
    - 5 dag cukru pudru
    - 3 łyżki śmietany
    - 1 żółtko

    Dodatki
    - marmolada
    - lukier
    - kolorowe barwniki

Lukrowane kwiatuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - Zarabiamy ciasto kruche wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy wycinamy foremkami ciastka.

    Układamy ciasta na wysmarowanej blaszce pieczemy 15 minut w temp. 180.
  • 2. Gotowe ciasta przekładamy marmoladą.

    Przygotowujemy lukier lub gotowy zabarwiamy dowolnymi barwnikami i malujemy ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy