Letni biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Jajka roztrzepać z cukrem na gładką masę , dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i resztę składników. Dokładnie połączyć. Ciasto wylac do formy i piec 45-60 minut.
2.Przełożenie:
Jogurty naturalne połączyć z cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody i odstawić.
Gdy żelatyna będzie ciepła wlać do jogurtów i dokładnie połączyć.
Odstawić do stężenia.
Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody i odstawić do stężenia.
Ostudzony biszkopt przekroić na pół i przełożyć jogurtową masą (tężejącą) a na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na 2h.
Smacznego :)
Komentarze