Letni obiad

4.5 (177 ocen)

Propozycja na lekki, szybki obiad.

Składniki:

  • kalafior
    sałata lodowa
    pomidor
    ogórek zielony
    ser feta
    sos sałatkowy (np. koperkowo -ziołowy)
    2 małe lub jeden większy ząbek czosnku
    jarzynka
    bułka tarta
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Letni obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy do miekkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Sałatę płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidor i ogórek kroimy w kostkę, wrzucamy do sałaty. Na koniec dodajemy ser feta, również pokrojony w drobną kosteczkę. Sos sałatkowy przyrządzamy wg przepisu podanego na opakowaniu, zalewamy nim sałatkę i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy trochę bułki tartej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, trochę jarzynki oraz kalafior. Chwilę smażymy. Wykładamy na talerze, podajemy z sałatką. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować