kalafior
sałata lodowa
pomidor
ogórek zielony
ser feta
sos sałatkowy (np. koperkowo -ziołowy)
2 małe lub jeden większy ząbek czosnku
jarzynka
bułka tarta
masło
1.Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy do miekkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Sałatę płuczemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidor i ogórek kroimy w kostkę, wrzucamy do sałaty. Na koniec dodajemy ser feta, również pokrojony w drobną kosteczkę. Sos sałatkowy przyrządzamy wg przepisu podanego na opakowaniu, zalewamy nim sałatkę i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy trochę bułki tartej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, trochę jarzynki oraz kalafior. Chwilę smażymy. Wykładamy na talerze, podajemy z sałatką. Smacznego
Komentarze