Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Upalny dzień wręcz prosi się o szklankę zimnego napoju z lodem, lemoniada z rabarbaru i truskawek ze szczyptą limonowego smaku, doskonale ugasi pragnienie. Delektowanie się nim pod parasolem sprawia wielką przyjemność, polecam!

  • 15 min

Składniki:

  • 4 łodygi rabarbaru
    1 szklanka świeżych truskawek
    Woda mineralna
    Cukier trzcinowy do osłodzenia
    1 limonka
    Liście mięty i melisy cytrynowej
    Kostki lodu

Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar i truskawki myjemy, kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem wg swojego uznania, wlewamy wodę i zagotowujemy, przecedzamy przez sito, chłodzimy .
    Napój uzupełniamy w dzbanku wodą mineralną, dodajemy plastry pokrojonej limonki i kostki lodu wrzucamy po kilka listków mięty i melisy, rozlewamy do szklanek i podajemy od razu.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy