Kuskus z warzywami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuskus doskonale komponuje się z warzywami. To kolorowe, pożywne danie.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy kuskus
    300 ml bulionu warzywnego
    1 puszka soczewicy
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    50 g kapusty czerwonej(poszatkowanej)
    200 g pomidorków koktajlowych
    50 g pora
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka oleju
    sól i pieprz do smaku

Kuskus z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać gorącym bulionem,odstawić.
    Soczewicę i kukurydzę odsączyć z zalewy
    przepłukać zimną wodą.
    Pora przekroić na połowę i pociąć w cienkie półksiężyce lekko posolić.
    Pomidorki przekroić na połowę.
    Czosnek drobno posiekać.
  • 2. Kaszę połączyć z warzywami dodać natkę pietruszki,olej oraz sok z cytryny.
    Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy