Kurczę nadziewane porzeczkami

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis dostałam od znajomej mojej mamy. Kurczak jest delikatny, kruchy i przede wszytskim bardzo zdrowy!!

  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - czerwone porzeczki: 10 dekagramów
    - ostra papryka: 1 szczypta
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kurczę nadziewane porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Naciąć wzdłuż tak, by utworzyć kieszonkę. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać rozgniecione porzeczki, doprawić do smaku, papryką, solą i pieprzem. Farszem wypełnić kieszonki w mięsie. Spiąć wykałaczką. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 35 min w temp. 200st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy