Kurczak w musztardzie z sałatką z brokułami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy jak na kotlety schabowe, rozbijamy na ok. 1 cm. Po oby dwóch stronach solimy, pieprzymy, dodajemy curry, słodką paprykę oraz smarujemy musztardą. Zostawiamy na 30 min.
2.Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy, studzimy, kroimy na mniejsze kawałki. Ser feta kroimy w kostkę, dodajemy do brokułów. Dodajemy żurawiny, przyprawy do smaku i łyżkę śmietany. Mieszamy ze sobą dokładnie.
3.Przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka układamy w rękawie z folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Podajemy z konfiturą i sałatką. Smacznego :)
Komentarze