Kurczak w krakersowej panierce

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny kurczak. Smakuje na ciepło ,oraz doskonały na zimno jako przekąska.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kurczak (2 podwójne piersi): 4 sztuki
    - kefir: 200 mililitrów
    - krakersy (mała paczka): 10 sztuk
    - przyprawa (dowolna ,ulubiona przyprawa): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta

Kurczak w krakersowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć i pociąć w grubsze paski. Obtoczyć w przyprawie , lekko posolić. Zalać kefirem i odstawić na noc do lodówki.
  • 2. Mięso wyjąć z kefiru i panierować w pokruszonych krakersach. Kurczaka układamy na wytłuszczonej blasze i pieczemy około 15 min w 180 st. Można również usmażyć na tłuszczu (trzeba osączyć na papierowym ręczniku)
    Fileciki podajemy nabite na patyczek z żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy