Kurczak teriyaki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurczak po japońsku ożeniony z polską truskawką

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pierś kurczaka: 1 sztuka
    - marynata teriyaki: 5 łyżek
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - mix sałat: 0.5 opakowania
    - chleb tostowy: 2 sztuki
    - truskawki: 10 sztuk
    SOS:
    - jogurt: 0.5 szklanki
    - cukier: 0.5 łyżeczki
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki

Kurczak teriyaki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pierś kurczaka pokroić na równe kawałki, posolić, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 4 godziny.
    • Obsmażyć filety na oleju z każdej strony.
    • Chleb tostowy zapiec w tosterze, pokroić na trójkąty.
  • 2. • Jogurt wymieszać z solą, cukrem i sokiem z cytryny.
    • Truskawki pokroić na połówki.
    • Na talerzu rozłożyć mix sałat, kawałki kurczaka i truskawki polane jogurtem.
    • Podawać z chlebem tostowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy