Kulki fasolowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zdrowa przekąska :)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    100 g orzeszków ziemnych
    70 g moreli suszonych
    20 g kakao
    30 g żurawiny
    10 g jagód goji
    30 g mielonych migdałów

Kulki fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele i żurawinę zalać niewielka ilością wrzątku, żeby zmiękły. Orzeszki zmiksować w blenderze, dodać fasolę osączoną z zalewy, zmiksować, dodać pozostałe składniki (oprócz migdałów) i zmiksować całość. W razie potrzeby dodać 3-4 łyżki zalewy z fasoli. Z masy formować kulki wielkości orzecha i obtaczać w mielonych migdałach. Jedna kulka ma ok. 40 kcal.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy