Kruche kakaowe ciastka z posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić minimum 60 minut w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4-5 mm. Za pomocą ostrego noża wykrawać prostokąty o szerokości 2 cm i długości 8-10 cm. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 10-15 minut. Upieczone wyjąć i ostudzić na kratce.
2.Czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jeden z końców każdego ciasteczka zamoczyć w czekoladzie i obtoczyć w kolorowej posypce. Pozostawić do zastygnięcia czekolady. Smacznego!
Komentarze