Krem ziamiaczano-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać wodę, dołożyć jarzyny, gotować do miękkości. Wywar przecedzić. Ponowie postawić na ogniu, dodać pokrojne surowe ziemniaki i cebulę. Gotować ok.20 min.
2.Rozgrzać patelnię i ułożyć na niej plastry boczku. Smażyć na ciemnozłoty kolor, aż boczek stanie się chrupiący. Odsączyć na ręczniku papierowym.
3.Gdy ziemnaki będą już miękkie dodać pokrojny czosnek, zdjąć z ognia i zblendować krem na gładko. Do odzielnej miseczki odlać odrobinę kremu a garnek postawić ponowie na ogniu. Do miski dodać śmietaną, wymieszać dodać do kremu i doprowadzić do wrzenia.
4.Krem przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Serwować układając na górze chipsy z boczku. Smacznego!
Komentarze