Krem z cukini i szpinaku z razowymi grzankami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupy są u nas podstawą obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • średnia cukinia
    pół szk mrożónego szpinaku
    1 l wywaru warzywnego
    sól i pieprz
    2 serki topione śmietankowe
    1/2 szk kremówki
    pestki słonecznika do posypania
    grzanki razowe

Krem z cukini i szpinaku z razowymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myje kroję w kosteczkę (pestki wyjmuję ). Przekładam do garnka, dodaję szpinak i zalewam bulionem. Gotuję do momentu aż cukinia zmięknie. Zupę studzę, następnie miksuję blenderem na jednolity krem. Dodaję serki topione. Kiedy się rozpuszczą doprawiam do smaku solą i pieprzem.. Na koniec dodaję śmietanę. Podaję z grzankami z razowego chleba i pestkami słonecznika.

Komentarze

Podobne przepisy