Krążki jabłek w panierce kokosowej

0 (0 ocen)

Coś dla wielbicieli jabłek. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 7 dużych jabłek
    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    100 g kokosu
    3 łyżki cukru pudru
    cukier waniliowy
    1 jajko
    olej do smażenia

Krążki jabłek w panierce kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, mlekiem, kokosem i jajkiem. Jabłka obrać i wydrążyć z nich środki. Pokroić na plasterki. Krążki panierować i smażyć na gorącym oleju na zloty kolor.

Porady

Ja najczęściej podaję je z cukrem pudrem lub sosem owocowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy