Kotlety z mortadeli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiecie jak to jest, sentyment i mortadela dostępna w każdym sklepie? Nasze babcie i mamy ratowały nas tym, co było. Kotlety z mortadeli były dla nas traumą, jednak teraz chcieliśmy powrócić do dawnych smaków, do smaków z dzieciństwa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry mortadeli (po 1 cm)
    mąka
    2 jajka
    mleko 50 ml
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z mortadeli 1. Plastry mortadeli obtaczamy w mące.
    Przekładamy do rozkłóconych jajek w mleku z dodatkiem soli i pieprzu.
    Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy