Kotlety z jaj z masłem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

To bardzo pyszne i chrupiace kotleciki

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    6 jaj na twardo
    1 jajo surowe
    3-4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki ostrego tartego sera
    sól
    pieprz
    1/2 pęczka posiekanego koperku
    2 łyżki świeżego masła
    drobno posiekana cebula przesmażona z
    1 łyżką masła

Kotlety z jaj z masłem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jaja posiekać , dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulkę,całe surowe jajo, tarty ser i tyle tartej bułki, by kotleciki łatwo można było uformować.
    Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron.
    Masło wymieszać z posiekanym koperkiem.
    Kotlety podawać z odrobiną masła koperkowego na każdym kotlecie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy