Kotleciki mielone z warzywami i grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubione kotlety córki.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1kg mięsa mielonego (wieprzowego)
    - 10 sztuk grzybów
    - 1 duża marchew
    - 1 pietruszka
    - 1 por (biała część)
    - przyprawa do mięsa mielonego
    - bułka tarta
    - pieprz
    - sól
    - jajko
    - olej

Kotleciki mielone z warzywami i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby ugotować i pokroić bardzo drobno.
  • 2. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Por drobno pokroić.
    Dusić ok 5minut z łyżką oleju i wody.
  • 3. Warzywa ostudzić i dodać do mięsa mielonego.
    Dodać przyprawy, jajko, 2 łżki bułki tartej.
  • kotlety obtaczamy w bułce tarej 4. Wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy