Kotleciki mielone z warzywami i grzybami
Składniki:
- - 1kg mięsa mielonego (wieprzowego)
- 10 sztuk grzybów
- 1 duża marchew
- 1 pietruszka
- 1 por (biała część)
- przyprawa do mięsa mielonego
- bułka tarta
- pieprz
- sól
- jajko
- olej
Kotleciki mielone z warzywami i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Grzyby ugotować i pokroić bardzo drobno.
-
2.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Por drobno pokroić.
Dusić ok 5minut z łyżką oleju i wody.
-
3.
Warzywa ostudzić i dodać do mięsa mielonego.
Dodać przyprawy, jajko, 2 łżki bułki tartej.
-
4.
Wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.
Komentarze