Kopertki nadziewane Warzywami i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kopertki ze schabu nadziewane pysznym warzywnym farszem.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1//2 ogórka świeżego
    • ½ papryki czerwonej
    • Pieprz
    • Sól
    • 3 różyczki brokuł
    • 10 dag sera żółtego
    • 2 jajka
    • Bułka trata do panierki
    • Olej do smażenia

Kopertki nadziewane warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ogórek 3. Ogórka obieramy drobniutko siekamy, przekładamy do naczynia.
  • papryka 4. Paprykę również drobno kroimy, dodajemy do ogórka.
  • 5. Brokuły siekamy.
  • ser 6. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z warzywami, mieszamy.
  • farsz 7. Gotowy farsz wykładamy na każdy kawałek mięsa.
  • kopertki 8. Składamy w kopertki.
  • jajko 9. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka 10. Obtaczamy w bułce tartej.
  • kotlety 11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 12. Danie gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy