konkurs_tarty

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniałe połączenie słodkiego smaku winogron, świeżego i orzeźwiającego estragonu z nuta sera pleśniowego - smacznego

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło naturalne: 100 gramów
    - mąka: 1 szklanka
    - woda zimna: 10 mililitrów
    FARSZ:
    - winogrona bez pestek: 250 gramów
    - estragon gałązka: 1 pęczek
    - ser rokpol: 250 gramów
    - śmietana (18%): 100 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - pieprz kolorowy mielony: 1 szczypta
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - pieczone pomidory: 5 sztuk

Konkurs_tarty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta 1. Makę, masło i zimna wodę mieszam i lekko zagniatam - wkładam na 30 min do lodówki.
    Z sera śmietany i jej robię masę dodaje cześc winogron i posiekany niezbyt drobno estragon.
    Spód do tarty piekę najpierw w obciążeniem, później dopiekam bez obciążenia. Na taki przygotowany spód wylewam masę, posypuje resztą winogron, pieczonymi pomidorami, posypuje kolorowym pieprzem. Piekę około 40 - 45 min w temp 180 C. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy