Kompot limonkowo-jabłkowy

  • wyświetlono: 220 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo orzeźwiający i smaczny kompot. Na upały idealny.

DSC00380
  • 12 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

5 limonek
5 jabłek kwaśnych
2,5 litra wody
3/4 lub więcej szklanki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot limonkowo-jabłkowy

  • 1. Limonki i jabłka myjemy, obieramy se skórki.Limonki kroimy w plasterki. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i dodajemy cukier. Gotujemy ok. pół godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

napoje i koktajledla ochłodyna upałyorzeźwiający kompotkompotzrob_to_samkompot limonkowo-jabłkowy

Komentarze

Podobne przepisy

image-1j3v09k

Dodane przez: justyna33

Kompot jabłkowo-gruszkowy

Doskonały do obiadu,z aromatem...

kompot truskawkowo-jabłkowy z nutka mięty

Dodane przez: Bożena Z.

Kompot truskawkowo-jabłkowy delikatnie miętowy

Polecam kompot truskawkowo jabłkowy...

Kompot jabłkowo-rabarbarowy

Dodane przez: czarrna

Kompot jabłkowo-rabarbarowy

Orzeźwiający napój na gorące dni

Kompot jabłkowy z pigwą

Dodane przez: Alex M

Kompot jabłkowy z pigwą

Pyszny kompot z pigwy i antonówki,...

kompot jabłkowo-wiśniowy

Dodane przez: doowa

Kompot jabłkowo - wiśniowy

Kompot jest aromatyczny i można...

Kompot grejpfrutowo-jabłkowy

Dodane przez: Aneta_77

Kompot grejpfrutowo-jabłkowy

Bardzo orzeźwiający, świetny na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE