Kompot limonkowo-jabłkowy

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo orzeźwiający i smaczny kompot. Na upały idealny.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 limonek
    5 jabłek kwaśnych
    2,5 litra wody
    3/4 lub więcej szklanki cukru

Kompot limonkowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Limonki i jabłka myjemy, obieramy se skórki.Limonki kroimy w plasterki. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i dodajemy cukier. Gotujemy ok. pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy