Kolorowy Torcik

0 (0 ocen)

Najlepsze wrażenie po okrojeniu pierwszego kawałka.

Składniki:

  • - 6 jaj,
    - 1 1/2 szklanka cukru,
    - 1 1/2 szklanka mąki,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 6 różnych barwników,
    - krem śmietankowy w proszku,
    - wiórki kokosowe,
    - biała czekolada,
    - masa cukrowa (opcjonalnie),

Kolorowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień przed upieczeniem tortu przygotować motylki, listki i napis z masy cukrowej. Zostawić do wyschnięcia.
  • 2. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Masę wlać równo do 6 miseczek i do każdej dodać barwnik. Kolejno piec.
  • 3. Krem przygotować tak jak jest na opakowaniu. Rozpuścić czekoladę po czym dodać do kremu. Następnie dodać wiórki. Przekładać kremem warstwy ciasta. Na samą górę torciku dać więcej kremu i ozdobić nim ciasto. Boki oblepić końcówką kremu i posypać wiórkami. Udekorować ciasto masą cukrową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy