Koktajl budyniowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

Z wczorajszego deseru zostało trochę budyniu? Przygotuj pyszny koktajl na śniadanie lub podwieczorek! Rodzinka była zachwycona :)

Składniki:


  • 350 g budyniu waniliowego
    2 łyżeczki złotego siemienia lnianego
    200 ml mleka
    3 łyżki jogurtu greckiego
    350 g truskawek
    1-2 łyżeczki ksylitolu

Koktajl budyniowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    W młynku do kawy zmielić złote siemię lniane.
    Do wysokiego naczynia wrzucić wystudzony budyń, dodać mleko i jogurt grecki, zmiksować.

    Wrzucić truskawki (zimą mrożone, w sezonie świeże), zmielone siemię, zmiksować blenderem na gładki koktajl. Dosłodzić ksylitolem do smaku, podawać od razu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy