Kokosowo-rumowy ryż z mango

  • wyświetlono: 227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ryż zapiekany z mleczkiem kokosowym i rumem, podawany ze świezym mango. Wspaniała ciepła kolacja lub deser...

aczp1
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki


- ryż do risotto: 100 gramów
- mleko kokosowe: 400 mililitrów
- mleko krowie: 400 mililitrów
- cukier brązowy: 3 łyżki
- masło: 2 łyżki
- ciemny rum: 50 mililitrów
- mango: 1 sztuka
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosowo-rumowy ryż z mango

  • kokosowy ryż z mango1. Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego (lub do 4 pojedynczych kokilek), zalewamy rumem, mlekiem kokosowym oraz krowim, mieszamy całość z cukrem brązowym i szczyptą soli. Wkładamy do środka laskę wanilii. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Na 10 minut przed końcem pieczenia mieszamy z zimnym masłem. Podajemy gorące z kawałkami mango.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybarummangokokoskonkurs_zapiekanki

Komentarze

Podobne przepisy

image-01u2xt9

Dodane przez: mzap88

Kremowy deser z mango, mascarpone i mlekiem...

Świeży - nie za słodki krem z mascarpone,słodkiej...

kileczki z serkiem mascarpone

Dodane przez: Bożena Z.

Kulki rumowo-kokosowe z orzechami i serkiem...

Smaczna aromatyczna przekaska...

Kokosowy ryż z truskawkami

Dodane przez: Jaga85

Kokosowy ryż z truskawkami

To pożywny i szybki deser. Potrawa...

Kokosowo czekoladowa  panna cotta z mango

Dodane przez: beciiaaa

Kokosowo-czekoladowy deser a la panna cotta...

Pyszny deser pachnący egzotycznym...

Placek rumowy z delicjami

Dodane przez: FajnaKobitka

Placek rumowy z delicjami

Owocowo-rumowy placek z galaretką...

Babka kakaowo-rumowa z żurawiną

Dodane przez: aicha1988

Kakaowo-rumowa babka z żurawiną

Wilgotna, mocno kakaowa babka z...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.