Kokosowe racuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mleko kokosowe stanowi dobrą alternatywę dla tych, którzy nie mogą lub nie chcą spożywać mleka krowiego

  • 30 min

Składniki:

  • * 8 kopiastych łyżek mąki
    * 3 jajka
    * 200ml mleka kokosowego
    * 4 łyżeczki brązowego cukru
    * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * szczypta soli
    * 4 łyżki wiórków kokosowych
    * olej do smażenia

Kokosowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka łączymy z mąką, cukrem, proszkiem i szczyptą soli i wiórkami. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy łyżką z resztą ciasta.

    Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz, formując małe placuszki. Uwaga: smażymy na małym ogniu, ponieważ dzięki zawartości piany z białek racuszki łatwo się przypalają.

Komentarze

Podobne przepisy