Kokosowe kąski z kurczaka

0 (0 ocen)

Delikatne i soczyste mięso zamknięte w kokosowej skorupce

Składniki:

  • filet z kurczaka(podwójny)
    Ciasto:
    1 szkl. wody
    1 szkl. mąki
    1 jajo
    sól pieprz
    wiórki kokosowe(ok 1/2 szklanki może być troszkę więcej wszystko zależy od kubków smakowych) olej do smażenia

Kokosowe kąski z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ,,, 1. Pierś z kurczaka płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałeczki
  • ,,, 2. Przekładamy do miski i delikatnie solimy i pieprzymy
  • ,,, 3. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto łączymy doprawiamy solą i pieprzem(ciasto ma mieć konsystencję troszkę gęściejszą niż ciasto na naleśniki )
  • ,,, 4. Kąski smażymy na głębokim oleju więc teraz jest dobry czas na jego podgrzanie.Każdą kostkę mięsa moczymy w cieście i wkładamy na rozgrzany olej ,smażymy na złoty kolor.
  • ,,, 5. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku i delektujemy się smakiem. Podajemy na gorąco z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy