Kluski kukurydziane z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Uwielbiam patrzeć, jak moi dwaj synowie zjadają ze smakiem to, co ugotowałam.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag mielonego twarogu
    20 dag malin
    jajko 1 szkl. kaszy kukurydzianej
    łyżka masła
    łyżeczka cukru

Kluski kukurydziane z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluski kukurydziane z malinami 1. Kaszę gotujemy 15 minut w 2 szkl. wrzątku. Dodajemy masło. Mieszamy. Lekko studzimy. Mieszamy z twa rogiem i jajkiem. Formujemy podłużne kluski. Mieszając, gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia.
  • 2. Sos: kilka malin odkładamy, resztę rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier
    i zagotowujemy. Polewamy kluski. Dekorujemy odłożonymi malinami.

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy