Kisiel truskawkowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszny kisiel truskawkowy

  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki mrożone: 250 gramów
    - mąka ziemiaczana: 40 gramów
    - cukier: 3 łyżki
    - woda: 2 szklanki
    - bita śmietana: 1 sztuka

Kisiel truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki zmiksować , (kilka szt pozostawić) Wymieszać z 1,5 szkl wody, dodać cukier i zagotować. Resztę wody wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do gotującego się kisielu. Zagotować i zdjąć z ognia, pozostałe truskawki pokroić i dodać do kisielu, wymieszać i rozlać w pucharki. Po wystudzeniu udekorować bitą śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy