Kiełbaski z grilla z wędzoną śliwką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe połączenie smaków – kiełbasa, słodka śliwka i boczek. Super smak. Czas wykonania – 20 minut. Ilość porcji – 4.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    10 wędzonych śliwek bez pestek
    2 kiełbaski (około ½ kg)
    5 plasterków wędzonego boczku
    Długie wykałaczki

Kiełbaski z grilla z wędzoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: wykałaczki namoczyć w zimnej wodzie. Kiełbasę pokroić na około 2 cm kawałki, boczek pokroić na małe kawałki. Śliwki przekroić na połówki. Nabić na wykałaczki - kawałki kiełbasy, śliwkę, boczek. Ułożyć na kratce rozgrzanego grilla, zapiekać około 30 minut.

Porady

1.kiełbaski można delikatnie naciąć.

Komentarze

Podobne przepisy