Kiełbaski z grilla z wędzoną śliwką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe połączenie smaków – kiełbasa, słodka śliwka i boczek. Super smak. Czas wykonania – 20 minut. Ilość porcji – 4.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    10 wędzonych śliwek bez pestek
    2 kiełbaski (około ½ kg)
    5 plasterków wędzonego boczku
    Długie wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Kiełbaski z grilla z wędzoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: wykałaczki namoczyć w zimnej wodzie. Kiełbasę pokroić na około 2 cm kawałki, boczek pokroić na małe kawałki. Śliwki przekroić na połówki. Nabić na wykałaczki - kawałki kiełbasy, śliwkę, boczek. Ułożyć na kratce rozgrzanego grilla, zapiekać około 30 minut.

Porady

1.kiełbaski można delikatnie naciąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Suszone śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować