"Kaszotto" z komosy ryżowej z frankfurterkami z batatami i bobem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszne i szybkie danie. Możesz podać na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki :
    250g komosy ryżowej,
    1 mały batat,
    1 szklanka mrożonego bobu,
    2 garści groszku cukrowego,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki oleju,
    sól,
    pieprz,
    1/2 szklanki bulionu,
    3-4 kiełbaski frankfurterki

"kaszotto" z komosy ryżowej z frankfurterkami z batatami i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Komosę ryżową przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek. Wsyp bób, groszek cukrowy oraz dodaj pokrojony na mniejsze kawałki batat. Wlej bulion i duś pod przykryciem 10 minut. Do warzyw wrzuć pokrojone kiełbaski. Wsyp wcześniej przygotowaną komosę. Całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy