Karkówka z sosem ogórkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ten przepis będzie często gościł na moim stole

  • 40 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    5-6 ogórków konserwowych
    2 średnie cebule
    łyżka mąki
    500 ml bulionu(może być z kostki)
    250 ml śmietany 18%
    łyżeczka octu
    pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki koperku

Karkówka z sosem ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanej patelni i piecz po 10 min z każdej strony.Po upieczeniu mięso odłóż na talerz.
    Cebulę obierz i pokrój w talarki,smaż na patelni po mięsie,dodaj pokrojony ogórek,smaż kilka minut.Posyp mąką,wymieszaj,podlej bulionem.
  • 2. Dodaj śmietanę oraz przyprawy,gotuj jeszcze przez chwilkę.

Porady

Podawaj do dań mięsnych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy