Karkówka w sosie pomidorowo-ogórkowym

4.5 (147 ocen)

  • 20 min

Ta karkówka na pewno zachwyci każdego mięsożercę

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    2 cebule
    1 słoik ogórków konserwowych
    koncentrat pomidorowy
    olej
    sól
    pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie pomidorowo-ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę dzielimy na plastry i lekko rozbijamy. Z jednej drugiej strony doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Tak przygotowaną karkówkę obsmażamy na patelni na złoty kolor. Następnie karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym na niej układamy cebulę pokrojoną w piórka i na to ogórki konserwowe pokrojone w słupki. Połowę wody z ogórków konserwowych połączyć z kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego, powstałym płynem zalewamy karkówkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować