Karkówka z grilla

0 (0 ocen)

Chyba najbardziej zapotrzebowana u mnie podczas grillowania i najbardziej rozchwytywana.

Składniki:

  • 1-1,5 kg karkówki
    2-3 listki laurowe
    kilka kulek ziela angielskiego
    przyprawa do grilla
    1/4 szklanki oleju
    2 -3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz

Karkówka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry ok 1cm każdy i delikatnie roztłuc. Do miski włożyć pokrojone mięso, liście laurowe, ziele angielskie, obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku, olej. Wszystko dokładnie wymieszać i lekko ugnieść ręką. Doprawić ziołami, przyprawą, solą i pieprzem, ponownie wymieszać i ugnieść. Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin (u mnie cała noc)
  • 2. Mięso piec na rozgrzanym ruszcie kilka minut z każdej strony. Podawać z pomidorami lub sałatką np grecką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy