Karkówka marynowana z grilla

4.5 (179 ocen)

  • 60 min

Karkóweczka z grilla pyszna i chrupiąca ,oraz aromatyczna..

  • 60 min

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki wieprzowej

    Marynata:
    1,5 łyżeczki zmielonego białego pieprzu
    1 łyzeczka czarnego pieprzu
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    2 łyżeczki czosnku sproszkowanego
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    5 dag masła
    2 łyżki musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Grill

Karkówka marynowana z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W marynacie 1. Mięso opłukać natrzeć papryką ,i czosnkiem granulowanym. Masło rozpuścić połączyć z pozostałymi składnikami marynaty i olejem wymieszać wszystko razem ,posmarować kotlety z obu stron ,następnie włożyć na 3 godziny do lodówki ,potem wyjąć i ułożyć na aluminiowej tacce i piec na bardzo mocno rozgrzanym ruszcie od czasu do czasu odwracając na drugą stroną aż mięso będzie miękkie.Podawać z dowolnym dipem np czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować