Karkówka w panierce z chipsów

0 (0 ocen)

...

Składniki:

  • 2 porcje karkówki (kotlety)
    opakowanie ulubionych chipsów
    bułka tarta
    jajko
    olej słonecznikowy do smażenia
    sól ,pieprz

Karkówka w panierce z chipsów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chipsy zmieliłem na najmniejszych oczkach w maszynce do mięsa. Wymieszałem z bułką tartą (panierka ma być sypka). Karkówkę z obu stron oprószyłem solą i pieprzem. Obtoczyłem w panierce ,rozmąconym jajku i jeszcze raz w panierce. Smażyłem z obu stron na rumiano.

Porady

Żeby kotlet był dosmażony i nie maił spalonej panierki ,po osączeniu go z tłuszczu należy owinąć w folię aluminiową i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piec około 30 min. Na zdjęciu wersja mid ,którą bardzo lubię (bez zapiekania)

Komentarze

Podobne przepisy