Grillowana karkówka w śmietanowej marynacie

0 (0 ocen)

Karkówka jest bardzo soczysta i aromatyczna.Na grilla jeszcze za zimno więc postanowiłam zrobić ją na patelni grillowej.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki

    Marynata:

    150 ml. Śmietany 18 %

    2 łyżki musztardy łagodnej

    2 łyżki sosu słodkie chili

    1 łyżka miodu

    2 łyżki przyprawy do karkówki

    Sól do smaku

Grillowana karkówka w śmietanowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Plastry karkówki lekko rozbijamy i przekładamy do miski z marynatą, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej na lekko złoty kolor. Podajemy z ulubiona sałatką.

Porady

Karkówkę podajemy z dowolna surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy