Karkówka

0 (0 ocen)

Przyrządzona w ten sposób jest pyszna,aromatyczna,miękka i soczysta.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    3 jajka
    pęczek natki pietruszki
    2 duże ząbki czosnku
    2 łyżeczki vegety
    pół łyżeczki pieprzu
    olej
    bułka tarta

Karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć i pokroić w plastry około 1,5 cm(nie rozbijać). Jajka rozkłócić,dodać do nich przetarte ząbki czosnku,posiekaną natkę,vegetę i pieprz. Plastry karkówki umieścić w jajku. Ja zostawiam mięso na noc w lodówce ale można krócej. Mięso wyjąć z jajka,panierować w bułce,usmażyć na złoto w sporej ilości tłuszczu,umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika na około 40 minut w temp 200 stopni.

Porady

Do naczynia z mięsem można włożyć przekrojoną na pół cebulę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy