Kapusta z pieczarkami

0 (0 ocen)

Szybki i smaczny dodatek do dań głównych. Np do golonki czy innego pieczonego mięska.

Składniki:

  • 400 g kapusty kiszonej
    300 g pieczarek

    Do gotowania:
    4 ziela angielskie
    3 liście laurowe
    kilka ziaren pieprzu

    Pozostałe przyprawy:
    1 łyżeczka płaska słodkiej papryki
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    sól pieprz

Kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę delikatnie kroimy jeżeli jej kawałki są zbyt duże.
  • 2. Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy przyprawy zalewamy wodą i gotujemy ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy, zalewamy kapustę świeżą wodą i gotujemy do miękkości.
  • 3. Pieczarki czyścimy, i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy na rozgrzane masło i przesmażamy do momentu odparowania wody spod pieczarek
  • 4. Do kapusty dodajemy pieczarki, oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i przesmażamy ok 15 minut na małym ogniu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy