kanapki na smażonej bagietce

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nie lubię wyrzucać jedzenia,dlatego z czerstwego pieczywa robię śniadanie na ciepło. Takie kanapki ze stołu znikają błyskawicznie, ale ponieważ ograniczamy smażone rzeczy to jadamy je od święta. Niby zwykłe kanapki ale na takiej ciepłej grzance smakują zupełnie inaczej.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 czerstwej bagietki
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    ząbek czosnku
    szczypta soli
    pieprz
    olej lub masło klarowane do smażenia
    dodatki kanapkowe: ser, szynka, warzywa

Kanapki na smażonej bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę pokroić na kromki. Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Kawałki pieczywa moczyć w jajku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Podczas smażenia na upieczoną już jedną stronę kromki nałożyć kawałek żółtego sera. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Na wierzchu ułożyć szynkę i warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy